Forretningsbetingelser
Udfærdiget 1. marts 2025.
Advokatfirmaet Benedikte Dahl Nielsen ApS er etableret på følgende adresse:
Innannguaq 12
3900 Nuuk
Telefon: (+299) 32 25 00
Mail Advokat@adv-dahl.gl
Advokatfirmaet Benedikte Dahl Nielsen ApS (efterfølgende benævnt kontoret) forretningsbetingelser gælder for de opgaver som kontoret påtager sig, medmindre andet skriftligt aftales.
Advokaterne hos Advokatfirmaet Benedikte Dahl Nielsen ApS er beskikket af Justitsministeriet i Danmark og er en del af Advokatsamfundet.
1. Kontorets rådgivning og vejledning
1.1. Kontoret udfører opgaven i overensstemmelse med kravene i retsplejeloven og advokatsamfundets regler om advokaters adfærd og etik.
1.2. Klienten indgår direkte aftale om den juridiske bistand, herunder omfanget af hver opgave samt klientens og eventuelle andres medvirken og ydelser.
1.3. Kontoret rådgiver alene om grønlandsk og dansk ret, medmindre andet aftales mellem klienten og kontoret.
1.4. Kontorets rådgivning til klienten er målrettet den konkrete opgave, og må derfor ikke anvendes til andet formål uden kontorets udtrykkelige forhåndsaccept. Kontoret er alene ansvarlig overfor klienten for den rådgivning der er ydet, medmindre andet skriftligt aftales.
1.5. Kontoret varetager sagen til dens naturlige afslutning, eller indtil klienten anmoder om at sagen afsluttes/kontorets udtræden. Kontoret forbeholder sig ret til at afslutte et klientforhold, hvis faktura for kontorets bistand trods rykkere er væsentlig overskredet, eller hvis der indtræder insolvens ved klienten. Kontoret forbeholder sig endvidere ret til at udtræde af en sag, såfremt kontoret i særlige tilfælde ikke længere finder at kunne varetage ansvaret for sagsbehandlingen, eller hvis kontoret mener, at det er i klientens interesse at samarbejdet ophører.
2. Interessekonflikter
2.1. Kontoret påtager sig ikke sager, der indebærer interessekonflikter med kontorets klienter.
2.2. I overensstemmelse med advokatsamfundets regler og kontorets procedurer undersøges det ved modtagelse af en sag, om der består interessekonflikter, der kan forhindre kontoret i at varetage sagen.
2.3. Opstår der interessekonflikt under sagens forløb, vil kontoret være nødsaget til at udtræde af sagen, og klienten vil henvises til anden advokat.
2.4. Det enkelte klientforhold forhindrer ikke, at kontoret med respekt for de gældende regler om interessekonflikt, kan rådgive andre indenfor samme område, som klientens.
3. Hvidvask
3.1. Alle advokatfirmaer er omfattet af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme.
3.2. Ved lov er kontoret forpligtiget til at indsamle og opbevare kontorets klienters identitetsoplysninger, hvorfor kontoret ved oprettelsen af sager indhenter klienters navn, adresse, CPR. nr. eller CVR.nr.
3.3. Oplysningerne skal afgives, når der optages forretningsmæssig forbindelse med kontoret, og er en forudsætning for etableringen af klientforholdet.
3.4. Opstår der mistanke om tilknytning til hvidvask eller terrorfinansiering, er kontoret forpligtiget til at undersøge forholdet nærmere. Kan mistanken ikke afkræftes, er kontoret forpligtet til at foretage indberetning til Advokatsamfundet eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.
3.5. Kontoret varetager primært sager der ikke er omfattet af hvidvaskreglerne. Oplysning herom kan afgives ved konkret forespørgsel.
4. Fortrolighed
4.1. Alle tilknyttet kontoret har tavshedspligt i relation til uvedkommende med hensyn til indhold og karakter af kontorets sager samt oplysninger i øvrigt fra klienten og om klienten, medmindre den pågældende oplysning efter omstændighederne ikke er af fortrolig karakter.
4.2. Tavshedspligten er gældende efter sagen afslutning ved kontoret.
5. Persondata
5.1. I led af kontorets rådgivning og vejledning behandles personoplysninger. Kontorets behandling sker i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning i Grønland om behandling af persondata.
6. Elektronisk korrespondance
6.1. Kontoret kommunikerer via sikker mail fra advokat@adv-dahl.gl.
6.2. E-mailkorrespondance er ikke krypteret, og kontoret er ikke ansvarlig for vira, uautoriserede ændringer, uautoriseret overvågning, manipulation eller lignende som følge heraf.
7. Immaterielle rettigheder
7.1. Klienten får de nødvendige rettigheder til det konkrete materiale, som kontoret procedure til sagen. Kontoret bevarer ophavsretlige rettigheder og andre immaterialretligheder til materiale udarbejdet af kontoret.
8. Arkivering af dokumenter
8.1. Kontoret har primært digitale sager, som løbende kopifremsendes til klienten, medmindre særlige regler gør sig gældende om forbud mod dokumentfremsendelse til klienten, f.eks. kriminalsager.
8.2. Alle dokumenter opbevares i mindst 5 år fra sagens afslutning, hvorefter de makuleres, medmindre andet aftales.
8.3. Kriminalsager tilbageleveres til retten efter sagens afslutning, og opbevares derfor ikke på kontoret.
9. Honorar, fakturering og afregning
9.1. Der indgås aftale om faktureringen i hvert enkelt klientforhold. Kontorets generelle timesats fremgår af kontorets hjemmeside, (www.adv-dahl.gl/priser)
9.2. Kontorets honorar fastsættes på grundlag af en række forskellige parametre, herunder medgået tid, sagens opnåede resultat, størrelse og kompleksitet, graden af specialistviden, erfaring, betydningen for klienten, de involverede værdier, det med varetagelsen af sagen forbundene ansvar, om opgaven har nødvendiggjort indsats under betydeligt tidspres eller uden for normal arbejdstid, mv.
9.3. I forbrugerforhold giver kontoret altid klienten oplysning om honorar og afregning, som kræves i henhold til de advokatetiske regler, inden kontoret påbegynder opgaven.
9.4. Kontoret fakturer månedligt, kvartalsvis eller når opgaven er udført, medmindre der er aftalt anden skriftlig faktureringsordning.
9.5. Betalingsbetingelserne er 14 dage fra fakturadato. Ved for sen betaling, tilskrives rykkergebyr af kr. 100 og der beregnes renter i overensstemmelse med rentelovens bestemmelser.
9.6. Honoraret er eksklusive retsafgifter, rejse-og opholdsomkostninger, kurertjeneste, større fotokopieringsopgaver, oversættelse og udlæg. Dette afregnes særskilt.
9.7. Advokatbistand ydet i Grønland pålægges ikke moms. Advokatbistand ydet i Danmark pålægges moms.
10. Klient konto
10.1. Kontoret har ikke en klientskonto, og modtager derfor ikke betroede midler.
11. Ansvar
11.1. Kontoret er ansvarlige for den ydede rådgivning og vejledning i henhold til grønlandsk og dansk rets almindelige regler, med de begrænsninger som fremgår nedenfor.
11.2. Krav kan alene rejses mod kontoret, og ikke den enkelte advokat eller medarbejder.
11.3. Kontoret har tegnet lovpligtig ansvarsforsikring og stillet garanti hos HDI , efter de regler som Advokatsamfundet har fastsat. Advokatansvarsforsikringen dækker al advokatvirksomhed som udøves i Grønland og i Danmark. Ansvar er begrænset til DKK 2.500.000 pr. anmeldte skade. Garanti er stillet til kr. 5.000.000, og der er ubegrænset tidsmæssig afløbsdækning.
11.4. Kontorets ansvar omfatter ikke indirekte tab, herunder bl.a. driftstab, tidstab, avancetab, tab af data, mistet goodwill og image. Ansvaret omfatter ikke bøder eller tilsvarende, hvad enten de tilfalder det offentlige eller private (“punitive damages”). Ansvaret omfatter ikke hæftelse for andre rådgivere, som kontoret efter aftale med klienten har overladt dele af opgaven til, eller som klienten har antaget efter kontorets henvisning. De samlede erstatningsbeløb for følgerne af én skade kan ikke overstige forsikringens maksimum. Som følger af én skade anses alle krav, der udspringer af samme fortsatte eller gentagne ansvarspådragende forhold, og uanset om en eller flere af de personer, som kontoret hæfter for, har pådraget sig ansvar, og hvad enten en eller flere skadelidte kan gøre krav gældende i anledning af forholdet.
12. Lovvalg og værneting
12.1. Kontoret anvender som udgangspunkt aftaleklausul om værneting og lovvalg, hvorom enhver tvist i det hele skal afgøres efter grønlandsk ret ved Retten i Grønland, medmindre andet konkret aftales med klienten.
13. Ændring af forretningsbetingelserne
13.1. Kontoret forbeholder sig retten til at ændre disse forretningsbetingelser. Sådanne ændringer under et bestående klientforhold vil meddeles klienten skriftligt.
14. Klager
14.1. Såfremt klienten ikke er tilfreds med kontorets rådgivning m.v., bedes klienten rette kontakt til kontoret herom.
14.2. Klager over konotrets rådgivning og indsigelser mod kontorets salærer kan indbringes for Advokatnævnet, Kronprinsessegade 28,1306 København K, telefon: 33 96 97 98, email: klagesagsafdelingen@advokatsamfundet.dk. Se ligeledes www.advokatsamfundet.dk.